Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Wellingtonin herttuan mukaan nimensä saanut Filee Wellington on englantilaisten kansallisherkkua. Voitaikinakuoressa kypsennettävä naudan sisäfilee on kieltämättä maineensa veroinen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
temperointi
1 h
uunissa
40 min
Yhteensä
2 h 25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Filee

n. 1 kg
naudan sisäfileetä
gourmet-suolahiutaleita
mustapippuria myllystä
1 rkl

Taikina

100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vettä

Täyte

3
salottisipulia hienonnettuna
1 rkl
1 prk (315 g)
säilykemetsäsienikuutioita
½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
1 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

2 pkt (á 70g)
serranokinkkua

Voiteluun

2
keltuaista

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Ruskista filee kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha pannulta leikkuulaudalle ja jäähdytä.
  3. Taikina

  4. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  5. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.
  6. Täyte

  7. Kypsennä salottisipulit kevyesti voissa pannulla.
  8. Lisää valutetut metsäsienikuutiot, valkoviini ja sinappi. Anna täytteen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 min.
  9. Lisää lopuksi persilja ja anna täytteen jäähtyä pannulla.
  10. Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi kaksi kertaa fileen kokoiseksi levyksi ja puolita se.
  11. Laita toisen taikinalevyn päälle ensin kinkkuviipaleet tasaisesti ja sitten sieni-sipuliseos.
  12. Aseta filee keskelle.
  13. Nosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat huolellisesti yhteen. Voitele kevyesti haarukalla vispatuilla keltuaisilla.
  14. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 40 min tai kunnes taikina on kauniin ruskea.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi ripotella voidellun taikinalevyn päälle ennen paistoa erilaisia siemeniä (esim. unikonsiemen) tai taikinasta tehtyjä koristeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›