Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Wellingtonin herttuan mukaan nimensä saanut Filee Wellington on englantilaisten kansallisherkkua. Voitaikinakuoressa kypsennettävä naudan sisäfilee on kieltämättä maineensa veroinen.

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi
Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Filee

  • 1 kg naudan sisäfileetä
  • 0 kg gourmet-suolahiutaleita
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Taikina

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 3 salottisipulia hienonnettuna
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (315 g) säilykemetsäsienikuutioita
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 2 pkt serranokinkkua á 70g

Voiteluun

  • 2 keltuaista

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Ruskista filee kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha pannulta leikkuulaudalle ja jäähdytä.

Taikina

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
  2. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  1. Kypsennä salottisipulit kevyesti voissa pannulla.
  2. Lisää valutetut metsäsienikuutiot, valkoviini ja sinappi. Anna täytteen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 min.
  3. Lisää lopuksi persilja ja anna täytteen jäähtyä pannulla.
  4. Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi kaksi kertaa fileen kokoiseksi levyksi ja puolita se.
  5. Laita toisen taikinalevyn päälle ensin kinkkuviipaleet tasaisesti ja sitten sieni-sipuliseos.
  6. Aseta filee keskelle.
  7. Nosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat huolellisesti yhteen. Voitele kevyesti haarukalla vispatuilla keltuaisilla.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 40 min tai kunnes taikina on kauniin ruskea.

Vinkki

Voit halutessasi ripotella voidellun taikinalevyn päälle ennen paistoa erilaisia siemeniä (esim. unikonsiemen) tai taikinasta tehtyjä koristeita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal
Proteiini 15,7 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • gourmet-suolahiutaleita
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search