Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Shepherd´s Pie

Shepherd´s Pie (suom. Paimenten vuoka) on tyypillinen englantilainen arkiruoka, joka valmistetaan useimmiten sunnuntailounaalta ylijääneestä lihasta. Tällä ohjeella valmistuu juhlavampi versio viikonloppuun tästä perinteisestä ruoasta.

Shepherd´s Pie
Shepherd´s Pie

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lihapata

  • 800 g hirven tai naudan paistia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 5 dl lihalientä
  • 5 timjamin oksaa
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 varsisellerin vartta
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 dl
    punaviiniä
    Voit kokeilla myös:
    • 5 dl lihalientä
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 rkl sokeria

Peruna-sellerisose

  • 600 g jauhoista perunaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 keltuaista
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kuutioiksi. Ruskista padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja timjamin oksat.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat, varsiselleri ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
  3. Lisää punaviini, laakerinlehdet ja sokeri. Hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 150 asteessa, kunnes liha ja kasvikset ovat kypsät ja liemi sakenee. Kypsennysaika on lihan mureudesta riippuen n. 2 - 3 t.
  4. Valmista peruna-sellerisose: Kuori perunat ja selleri. Kuutioi. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi, keltuaiset ja hienonnettu persilja. Sekoita.
  5. Kaada lihapata voideltuun uunivuokaan. Nostele peruna-sellerisose lihapadan päälle. Kuvioi pinta lusikan pesällä.
  6. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki

Jos korvaat punaviinin lihaliemellä, käytä lisäksi 2 rkl Worcestershire-kastiketta tuomaan lihapataan hapokkuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search