Vegaaninen Wellington

Vegaaninen Wellington
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen Wellington

Vegaaninen Wellington

Vegaaninen vaihtoehto klassiselle brittiläiselle Wellingtonille. Rapean lehtitaikinakuoren sisällä on mehevä täyte Nyhtökaurasta, sienistä ja omenoista. Näyttävä pääruoka juhlapöytään.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Täyte

1
iso lehtitaikinalevy
3 rkl
öljyä
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
2 pkt (à 240 g)
2 dl
suolasieniä valutettuina
2
hapahkoa omenaa kuutioituna
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
1 ruukku
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
2 rkl

Ohje

  1. Sulata lehtitaikina ja kauli hieman ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
  2. Kuullota pannulla öljyssä hienonnetut sipulit ja Nyhtökaura. Lisää pannulle suolasienet (huuhtele jos ovat kovin suolaisia). Paista seosta hetki.
  3. Ota pannu pois liedeltä ja lisää seokseen omenakuutiot, sinappi ja mausteet.
  4. Levitä täyte kaulitun taikinalevyn keskelle. Taita reunat ja päädyt kiinni. Käännä saumat alaspäin ja siirrä leivinpaperin kanssa uunipellille.
  5. Voitele. Jos taikinasta jäi reunoja yli, tee siitä koristeita Wellingtonin pinnalle (voitele myös koristeet).
  6. Paista uunin alatasolla 220 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.