Vadelmainen piimävanukas

Vadelmainen piimävanukas

4 h 10 min
keskitaso
114 kcal / 100g
1
1

Raikkaan vadelmainen jälkiruokavanukas tehdään piimäpohjaan. Koristele annokset kermavaahdolla ja valkosuklaalla.

Ainekset

5 annosta
2
liivatelehteä
3 ½ dl
200 g
pakastevadelmia
2 rkl
sokeria
½ tl
vaniljasokeria
1 rkl

Koristeluun

1 dl
1 tl
sokeria
20 g
valkosuklaata

Ohje

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Sekoita piimä, soseutetut vadelmat ja sokerit.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada maito-liivateseos piimään sekoittaen.
  4. Jaa tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli. Rakenne jää vanukasmaiseksi.
  5. Koristele sokerilla makeutetulla kermavaahdolla ja valkosuklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)