Crema Catalana

Crema Catalana

2 h 20 min
keskitaso
148 kcal / 100g
2
2

Crème brûléen espanjalainen "serkku" on Crema catalana. Se sopii jälkiruoaksi ja maustetaan sitruunalla, vaniljalla ja kanelilla.

Ainekset

6 annosta
5 dl
1
sitruuna
5
luomu kananmunan keltuaista
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Päälle

ruokokidesokeria

Ohje

  1. Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita keltuaisiin muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta.
  2. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria. Paahda uunin grillivastuksella, kunnes pinta on sulanut kauniin ruskeaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön3.1.2014 kello 13:26
Kuumennettu maito kannattaa jäähdyttää ennen munaseoksen lisäämistä. Muutoin vanukkaasta tulee kokkareista.
Nimetön3.4.2012 kello 18:23
Aivan mielettömän hyvää! Itse aion vähentää seuraavalla kerralla sokerin määrää, oli vähän turhan makeaa omaan makuun. Tulen tarjoamaan tätä ruokavierailleni aivan varmasti :)