Crema Catalana

Crema Catalana

Crème brûléen espanjalainen "serkku" on Crema catalana. Se sopii jälkiruoaksi ja maustetaan sitruunalla, vaniljalla ja kanelilla.

2 h 20 min
keskitaso
148 kcal / 100g
3
2

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 dl
1
sitruuna
5
luomu kananmunan keltuaista
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Päälle

ruokokidesokeria

Ohje

  1. Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita keltuaisiin muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta.
  2. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria. Paahda uunin grillivastuksella, kunnes pinta on sulanut kauniin ruskeaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›