Crema Catalana

Crema Catalana
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Crema Catalana

Crema Catalana

Crème brûléen espanjalainen "serkku" on Crema catalana. Se sopii jälkiruoaksi ja maustetaan sitruunalla, vaniljalla ja kanelilla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 dl
1
sitruuna
5
luomu kananmunan keltuaista
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Päälle

ruokokidesokeria

Ohje

  1. Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita keltuaisiin muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta.
  2. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon. Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria. Paahda uunin grillivastuksella, kunnes pinta on sulanut kauniin ruskeaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›