Paahtovanukas eli Crème caramel

Paahtovanukas eli Crème caramel

13 h 30 min
keskitaso
181 kcal / 100g
4
3

Ihastuta vieraitasi loihtimalla Crème caramelia, klassista ranskalaista jälkiruokaa. Ne valmistetaan jo edellisenä päivänä, joten tarjoiluhetkellä on ainoastaan kumottava valmiit vanukkaat.

Ainekset

4 annosta

Karamelliseos

1 dl
sokeria
3 - 4 rkl
vettä

Vanukasseos

2 dl
3 dl
1
vaniljatanko
3
kananmunaa
¾ dl
sokeria

Ohje

  1. Valmista paahdettu sokeri. Mittaa sokeri puhtaalle, kylmälle paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä kunnes seos on siirappimaista. Kaada seos uuninkestäviin, suorareunaisiin kulhoihin tai kahvikuppeihin. Leivitä seos tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille kulhoa kallistelemalla. Jos seos jähmettyy liian nopeasti, lämmitä seos uudelleen juoksevaksi.
  2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja lisää vielä halkaistu tanko kattilaan. Kiehauta.
  3. Vatkaa kanamunia ja sokeria hetken. Poista vaniljatanko kerma-maitoseoksesta. Sekoita höyryävän kuuma kerma-maito munaseokseen.
  4. Jaa seos sokerisiirapilla valeltuihin kuppeihin.
  5. Laita kupit reunalliselle uunipannulle ja kaada pohjalle kuumaa vettä niin että se ulottuu noin puoliväliin kuppeja. Kypsennä 150 asteessa n. 1t.
  6. Nosta vuoat vesihauteesta, anna jäähtyä ja nosta sitten jäähtyneet vuoat vielä jääkaappiin yön yli hyytymään. Kumoa vanukkaat ennen tarjoilua pikkulautasille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)