
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 h
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKaramelliseos
- 1 dl sokeria
- 3-4 rkl vettä
Vanukasseos
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 vaniljatanko
- 3 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Valmista paahdettu sokeri. Mittaa sokeri puhtaalle, kylmälle paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä kunnes seos on siirappimaista. Kaada seos uuninkestäviin, suorareunaisiin kulhoihin tai kahvikuppeihin. Leivitä seos tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille kulhoa kallistelemalla. Jos seos jähmettyy liian nopeasti, lämmitä seos uudelleen juoksevaksi.
- Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja lisää vielä halkaistu tanko kattilaan. Kiehauta.
- Vatkaa kanamunia ja sokeria hetken. Poista vaniljatanko kerma-maitoseoksesta. Sekoita höyryävän kuuma kerma-maito munaseokseen.
- Jaa seos sokerisiirapilla valeltuihin kuppeihin.
- Laita kupit reunalliselle uunipannulle ja kaada pohjalle kuumaa vettä niin että se ulottuu noin puoliväliin kuppeja. Kypsennä 150 asteessa n. 1t.
- Nosta vuoat vesihauteesta, anna jäähtyä ja nosta sitten jäähtyneet vuoat vielä jääkaappiin yön yli hyytymään. Kumoa vanukkaat ennen tarjoilua pikkulautasille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa