Sitrus pot de crème

Sitrus pot de crème
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Sitrus pot de crème

Sitrus pot de crème

Pot de crème on uunissa hyydytettävä kermajälkiruoka. Sitruksilla maustettu kermavanukas on raikkaan täyteläinen jälkiruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
2 h
uunissa
1 h
Yhteensä
3 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 dl
6
keltuaista
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
yhden
sitruunan mehu sekä raastettu kuori

Lisäksi

2
veriappelsiinia lohkoina
yhden
sitruunan kuori raastettuna

Ohje

  1. Kiehauta kerma kattilassa. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokerit hyvin keskenään, ei tarvitse vaahdottaa.
  2. Lisää kuumaa kermaa pienissä erissä muna-sokeriseokseen koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi seokseen sitruunamehu ja raastettu kuori.
  3. Annostele kuuteen uunin kestävään tarjoiluastiaan ja nosta astiat suureen uunivuokaan. Kaada uunivuoan pohjalle kuumaa vettä annoskulhojen puoleen väliin saakka. Kypsennä uunissa 160 asteessa 1 h.
  4. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja lopuksi viileässä ennen tarjoilua.
  5. Viimeistele annokset appelsiinin kalvottomilla lohkoilla sekä sitruunan raastetulla kuorella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
293 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.