Kun masut ovat pullollaan pääsiäisen ruoista, voi pääsiäisen kahvipöytään valmistaa raikkaan murupiirakan. Appelsiini ja rahka tekevät leivonnaisesta mehevän ja vastapainoksi pinnalla rouskuu rapsakka pistaasipähkinämuru.
Rahka on pääsiäisenä must!
Rahkaa löytyy pääsiäisen leivonnaisista niin pullista kuin piirakoista. Valio maustetut rahkat auttavat kotikokkaajaa saamaan makua leivonnaisiin ja ne ovat leivontaominaisuuksiltaan mitä parhaimpia. Appelsiinimurupiirakankin makumaailma tehostuu appelsiinirahkaa käyttämällä. Appelsiinirahka korostaa pinnalle tulevan pääraaka-aineen eli appelsiinin makua. Jos pääsiäinen osuu veriappelsiinin sesonkiin, voi reseptissä käyttää herkullista veriappelsiinia.
Murupiirakka ei olisi murupiirakka ilman pinnalla rouskuvaa muruseosta. Tässä leivonnaisessa se valmistuu pistaasipähkinöistä. Tilalla voi käyttää halutessa myös cashewpähkinöitä tai manteleita.
Tuplaamalla koko pellillinen
Ohje on helppo tuplata kotioloissa, jolloin piirakkaa saa valmistettua uunipellillisen verran. Tällöin paistoaikaa kannattaa kuitenkin hieman tarkkailla, koska leivonnaisesta tulee hitusen matalampi. Sen verran maukasta tämä piirakka on, että isommastakaan määrästä tuskin jää palaakaan syömättä.