
Pasha on pääsiäisen perinneherkku
Pasha perinteiseen vai uuteen tyyliin? Klassisesta pääsiäisjälkiruoasta on totisesti moneksi. Kokosimme pashareseptit, joihin haluat palata pääsiäinen toisensa jälkeen.
pasha – yksinkertaisesti parhaimmat reseptit
Perinteinen pasha on varsin tuhti pääsiäisherkku, joka valmistetaan voista, sokerista, kananmunista, maitorahkasta ja kuohukermasta, eli raaka-aineista, joita ei perinteisesti nautittu pääsiäistä edeltävän paaston aikana. Perinteinen resepti maustetaan muun muassa appelsiinimarmeladilla ja mantelilastuilla.
Myös tämä pääsiäisherkku taipuu varsin näppärästi uusiin muotoihin. Näillä resepteillä valmistat niin perinteisen kuin moderninkin pashan. Kokeile vaikkapa kookospaloilla ja mantelirouheella ryyditettyä passionpashaa. Herkullinen idea on myös suloiset annoskokoiset pavlovat, joiden täyte on saanut inspiraationsa pashasta.
Pashamassaa voi tuunata valmiiksi maustetulla rahkalla, mantelirouheella tai -lastuilla sekä kuivatuilla hedelmillä, kuten juuri kookoksella tai vaikka aprikoosilla ja rusinoilla. Ihanaa makua pashaan tuovat ainakin mangon ja passion, sitruunan sekä vaniljan makuiset rahkat.
Tiesitkö tämän pashasta?
Pashan nimi tulee hepreankielisestä sanasta, pesah, joka tarkoittaa pääsiäistä. Pashan juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta ajan saatossa tämä pääsiäisen perinneherkku on vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisten pääsiäispöydissä.
Suomessa pashaa herkutellaan sellaisenaan, kun taas slaavilaisissa maissa pasha nautitaan usein venäläisen pääsiäisleivän eli kulitsan kanssa.