Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns

Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns

Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns

Hot cross buns eli pääsiäispullat ovat ristikuviolla koristettuja pullia. Kuvio tehdään vesi-vehnäjauhoseoksesta ennen paistoa. Paiston jälkeen pinta kiillotetaan siirapilla. Nämä pullat myös täytetään laskiaispullan tyyliin mantelimassalla tai hillolla sekä kuohkealla mangorahkavaahdolla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
1 h
kohotus
1 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

22 arvostelua

Ainekset13 pullaa

13 pullaa
2 ½ dl
1 pussi
kuivahiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
1 rkl
vaniljasokeria
n. 8 dl
vehnäjauhoja
½ dl
1 dl
rusinoita

Pinnalle

½ dl
vettä
½ dl
vehnäjauhoja

Pinnalle paiston jälkeen

2 rkl
vaahterasiirappia

Väliin

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
100 g
mantelimassaa

tai aprikoosihilloa

Ohje

  1. Lämmitä maito (n. 42 asteiseksi). Lisää sokerit, suola, muna ja osaan jauhoista sekoitettu kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini ja rusinat. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina n. 13 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota.
  4. Sekoita jauhot ja vesi. Kaada seos pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota pullien pinnalle ristikuvio.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Voitele kannet kevyesti vaahterasiirapilla.
  6. Halkaise jäähtyneet pullat. Vaahdota kerma ja rahka. Täytä pullat mantelimassalla ja mangokermavaahdolla. Laita pullan kannet päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.