Hot cross buns eli pääsiäispullat ovat ristikuviolla koristettuja pullia. Kuvio tehdään vesi-vehnäjauhoseoksesta ennen paistoa. Paiston jälkeen pinta kiillotetaan siirapilla. Nämä pullat myös täytetään laskiaispullan tyyliin mantelimassalla tai hillolla sekä kuohkealla mangorahkavaahdolla.
2 ½ dl | |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
1 rkl | vaniljasokeria |
n. 8 dl | vehnäjauhoja |
½ dl | |
1 dl | rusinoita |
Pinnalle | |
---|---|
½ dl | vettä |
½ dl | vehnäjauhoja |
Pinnalle paiston jälkeen | |
2 rkl | vaahterasiirappia |
Väliin | |
1 prk (2 dl) | |
1 prk (200 g) | |
100 g | mantelimassaa tai aprikoosihilloa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.