Siirry sisältöön
Sitruuna-manteliviinerit

Sitruuna-manteliviinerit

Tanskalaisten sitruunaviinereiden kierteissä maistuu sitruunainen frangipane-mantelitäyte. Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät viinerit viimeistellään tomusokerikuorrutteella.

Sitruuna-manteliviinerit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 voitaikinalevyä

Sitruuna-mantelitäyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio sitruunakreemiä
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio sitruunakreemi 200 g laktoositon
  • 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
  • 50 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl tomusokeria
  • ½ kananmuna

Kuorrute

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • ½ kananmuna
  • 0 kg mantelilastuja

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Kauli taikinalevyt 10 x 30 cm levyiksi. Levitä täyte kolmelle taikinalevylle. Aseta loput taikinalevyt täytteen päälle.
  3. Leikkaa kaikki taikinalevyt taikinapyörällä neljäksi suikaleeksi ja käännä ne kierteiseksi pyörittämillä suikaleen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle. Siirrä kerä leivinpaperinpäälle pellille ja piilota päät kerän alle.
  4. Voitele viinerit lopulla kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 min.
  5. Sekoita sitruunanmehu tomusokeriin. Valuta kuorrutetta raidoiksi viinereiden pinnalle.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 383 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 33,7 g
Rasva 25,1 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search