Sitruunapiirakka

Sitruunapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruunapiirakka

Sitruunapiirakka

Helppo sitruunapiirakka syntyy sitruunaposset -jälkiruoan tyyliin: kerma hyydytetään sitruunamehun hapolla, eikä munaa, tärkkelystä tai liivatetta tarvita. Täyte on ihanan kermainen , mutta kirpakka. Kokeile piirakkaa myös limeversiona!

Valmistusaika

Työaika
20 min
jääkaapissa
12 h
uunissa
18 min
Yhteensä
12 h 38 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Muropohja

1 pkt (380 g)
valmista murotaikinaa , Mylly paras

Täyte

6 dl
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
sitruunamehua ja raastettu kuori

Koristelu

1 dl
nonparelleja

Ohje

  1. Kauli muropohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta taikina piirakkavuokaan (ø 25 - 26 cm) ja painele tiiviisti reunoille. Tee foliosta tanko ja painele se reunoja vasten (tämä estää reunaa valumasta paiston aikana).
  2. Paista pohja uunin keskiosassa 200 asteessa n. 18 min, kunnes kauniin ruskea.
  3. Kiehauta kerma ja sokeri, keitä muutama min sekoitellen. Varo ylikiehumista.
  4. Lisää sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Koristele kermapursotuksilla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
336 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›