
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h 18 min
Yhteensä
12 h 38 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMuropohja
- 1 pkt (380 g) valmista murotaikinaa
Täyte
-
6 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
Koristelu
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Kauli muropohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta taikina piirakkavuokaan (ø 25 - 26 cm) ja painele tiiviisti reunoille. Tee foliosta tanko ja painele se reunoja vasten (tämä estää reunaa valumasta paiston aikana).
- Paista pohja uunin keskiosassa 200 asteessa n. 18 min, kunnes kauniin ruskea.
- Kiehauta kerma ja sokeri, keitä muutama min sekoitellen. Varo ylikiehumista.
- Lisää sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele kermapursotuksilla ja nonparelleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
209 kcal
Proteiini
1,2 g
Hiilihydraatti
11 g
Rasva
17,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja