Rahkapullat

Rahkapullat

1 h 45 min
keskitaso
253 kcal / 100g
0
0

Rahkapullat ovat meheviä ja maukkaita leivonnaisia. Tarjoa rahkapullia niin arkena kuin viikonloppuna raikkaan maidon kanssa.

Ainekset17 kpl

17 kpl
2 ½ dl
25 g (½ pkt)
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 prk (250 g)
1 dl
1
kananmuna
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuorta

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 17 - 18 osaan. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Kohota liinan alla.
  4. Sekoita rahka, kerma, muna, sokerit ja sitruunamehu ja kuoriraaste tasaiseksi kulhossa.
  5. Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
    Paina juomalasilla tai mukilla  voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min tai kunnes pullat ovat kypsiä.
Lisukkeeksi
Pullataikina
2 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)