
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (175 g) kaurakeksejä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ½ dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½ tl limetin kuorta
- 3 rkl limetin mehua
Koristeeksi
-
1 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sokeria
- 1 lime ohuina viipaleina
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.
- Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.
- Pese limetit kuumalla vedellä. Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 1/2 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 3 rkl täytteeseen.
- Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
- Jäähdytä täysin kylmäksi.
- Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
- Koristele kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua pintakuorta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
249 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
13,1 g
Rasva
19,9 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa