Lime Pie

Lime Pie

50 min
keskitaso
295 kcal / 100g
22
33

Lime Pie on raikas herkku, jonka esikuva on floridalaisessa Key Lime Piessa. Key Lime Pie tunnetaan ainakin kahtena versiona. Toisessa on marenkikuorrutus, toisen pinnan viimeistelee kermavaahto. Tässä suomalaisessa ohjeessa "pie" toteutetaan rahkalla.

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
kaurakeksejä
75 g

Täyte

2 dl
2 prk (à 200 g)
½ dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ tl
limetin kuorta
3 rkl
limetin mehua

Koristeeksi

1 dl
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
sokeria
1
limetti ohuina viipaleina

Ohje

  1. Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.
  5. Pese limetit kuumalla vedellä. Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 1/2 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 3 rkl täytteeseen.
  6. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
  8. Jäähdytä täysin kylmäksi.
  9. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
  10. Koristele kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua pintakuorta.

Vinkki

Lime Pie on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Valmista se tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele juuri ennen tarjoilua.Kokeile halutessasi vaniljarahkan sijasta tai kanssa muita rahkamakuja, esim. Valio maustettua rahkaa sitruuna tai appelsiini.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
295 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
22 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)