Suklaamunapalat

Suklaamunapalat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaamunapalat

Suklaamunapalat

Herkulliset rahkamokkapalat saavat pääsiäiseen sopivat iloiset koristeet pienitä suklaamunista ja levonnaisen sisältä paljastuu kinuskisia yllätyksiä. Mehevä suklaakakkupohja ja raikkaan kahvinen kuorrutus sopivat mainiosti pääsiäisen kahvipöytään.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset24 palaa

24 palaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
100 g
1 prk (200 g)
3 dl
½ prk (à 200 g)

Kuorrutus ja koristelu

75 g
2 rkl
vahvaa kahvia
3 dl
tomusokeria
½ prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
suklaamunia ja makeisia

Ohje

  1. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Sekoita kulhossa munat, sulatettu voi, rahka ja maito. Lisää kuivat aineet nostellen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 25 - 35 cm) tai uunipannuun, jos haluat hieman ohuemmat palat. Lusikoi kreemiä sinne tänne taikinaan makuyllätyksiksi.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi, kahvi ja tomusokeri kattilassa. Lisää joukkoon kreemi ja rahka voimakkaasti sekoittaen. Levitä kakkulevyn päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa.
  6. Leikkaa levy ruuduiksi, koristele pääsiäismakeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.