
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vaniljasokeria
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Kuorrutus
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 4 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 0 kg elintarvikeväriä, eri värejä
Pinnalle
- 0 kg nonparelleja, värikkäitä
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi. Vatkaa voihin sokeri ja munat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilöiden. Lisää rahka ja sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista n. 20 min.
- Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes seos on tasaista. Ota kuorrutteesta eroon n. 1 ruokalusikallinen 4 - 5:teen pieneen kulhoon. Värjää kukin eri elintarvikevärillä. Lisää kattilassa olevaan isoimpaan kuorrutemäärään halutessasi valkoista väriä.
- Levitä valkoinen kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Pudottele lusikalla värillisiä kuorrutteita sikin sokin päälle. Voit lämmittää kuorruteita muutaman sekuntin mikrossa, jos ne jähmettyvät liikaa. Koristele nonparelleilla. Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
380 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
47,7 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä
- nonparelleja