Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat

Fudgenmakuinen mokkapala on monien juhlien ykkössuosikki. Koristelemalla pienet palat juhlan teemaan sopivaksi, saa täyteläisen makea vaalea mokkapala juhlavan asun ja vaikkapa marjaista lisämakua.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
18 min
jäähdytys
1 h
koristelu
20 min
Yhteensä
1 h 53 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
200 g
2 dl
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g
½ dl
½ prk (à 200 g)
8 dl
tomusokeria

Koristeluun

syötäviä kukkia
tuoreita marjoja
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita munat, sokeri, sulatettu voi ja maitokahvijuoma.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen sihdin läpi. Sekoita nuolijalla nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 18 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  5. Kuorrutus ja koristelu

  6. Sulata voi kattilassa, nosta lieden sivuun. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja kreemi. Sihtaa joukkoon tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista.
  7. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla.
  8. Leikkaa 50 - 60 suupalaa tai 24 - 30 isoa palaa. Koristele pursotuksin, marjoilla, kukilla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
359 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.