
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 30 min
Yhteensä
13 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 50 g piparkakkuja
- 1½ dl mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
-
150 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Kostutukseen
- 1½ dl kahvilikööriä
- ½ dl vettä
Täyte ja pinnalle
- 1 dl vadelmahilloa
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- 1½ tl pikakahvijauhetta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet, piparkakut rouhittuna. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (20 x 30 cm).
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
- Kiehauta likööri ja vesi.
- Kostuta torttulevy valelemalla kostutusliemellä. Anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
- Mittaa voi, vesi ja pikahvijauhe kattilaan. Sulata ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Täytteen pitää olla hiukan lämmintä, jotta se levittyy tasaisesti. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, tasoita tarvittessa lastalla.
- Lusikoi hillo raidoksi kakun pinnalle. Levitä hilloa kevyesti eli marmoroi lusikan päätä apuna käyttäen.
- Viimeistele nonparelleilla. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
367 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
49,3 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa