Hyppää sisältöön
Runebergin mokkapalat

Runebergin mokkapalat

Runebergin tortut on ihastuttava perinneleivonnainen ja mokkapalat vuodesta toiseen suomalaisten leivonnaissuosikki. Pellillä valmistat näiden hybridiä Runebergin mokkapaloja helposti reilummin ja tomusokeri kuorrutteen sijaan pinnalla koreilee runsas mokkapalakuorrutus. Tätä herkkua ei kannata jättää väliin.

Runebergin mokkapalat

Ainekset

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g piparkakkuja
  • 1½ dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 150 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Kostutukseen

  • 1½ dl kahvilikööriä
  • ½ dl vettä

Täyte ja pinnalle

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1½ tl pikakahvijauhetta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet, piparkakut rouhittuna. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (20 x 30 cm).
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Kiehauta likööri ja vesi.
  6. Kostuta torttulevy valelemalla kostutusliemellä. Anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
  7. Mittaa voi, vesi ja pikahvijauhe kattilaan. Sulata ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Täytteen pitää olla hiukan lämmintä, jotta se levittyy tasaisesti. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, tasoita tarvittessa lastalla.
  8. Lusikoi hillo raidoksi kakun pinnalle. Levitä hilloa kevyesti eli marmoroi lusikan päätä apuna käyttäen.
  9. Viimeistele nonparelleilla. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  10. Tarjoa kahvipöydän herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 367 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 49,3 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi