Runebergin mokkapalat

Runebergin mokkapalat

Runebergin tortut on ihastuttava perinneleivonnainen ja mokkapalat vuodesta toiseen suomalaisten leivonnaissuosikki. Pellillä valmistat näiden hybridiä Runebergin mokkapaloja helposti reilummin ja tomusokeri kuorrutteen sijaan pinnalla koreilee runsas mokkapalakuorrutus. Tätä herkkua ei kannata jättää väliin.

13 h
keskitaso
362 kcal / 100g
2

Ainekset12 palaa

12 palaa
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
piparkakkuja
1 ½ dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
150 g
2 dl

Kostutukseen

1 ½ dl
kahvilikööriä
½ dl
vettä

Täyte ja pinnalle

1 dl
vadelmahilloa
5 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
vettä
1 ½ tl
pikakahvijauhetta
50 g

Ohje

  1. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet, piparkakut rouhittuna. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (20 x 30 cm).
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Kiehauta likööri ja vesi.
  6. Kostuta torttulevy valelemalla kostutusliemellä. Anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
  7. Mittaa voi, vesi ja pikahvijauhe kattilaan. Sulata ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Täytteen pitää olla hiukan lämmintä, jotta se levittyy tasaisesti. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, tasoita tarvittessa lastalla.
  8. Lusikoi hillo raidoksi kakun pinnalle. Levitä hilloa kevyesti eli marmoroi lusikan päätä apuna käyttäen.
  9. Viimeistele nonparelleilla. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  10. Tarjoa kahvipöydän herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
362 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›