Siirry sisältöön
Joulumokkapalat

Joulumokkapalat

Jouluisissa mokkapaloissa maistuu tutun suklaa ja kahvin lisäksi tutut, mutta aromaattiset kardemumma ja kaneli- Joulufiilistä mokkapaloihin saat koristelemalla palat veikeiksi Petteri Punakuonoiksi.

Joulumokkapalat

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 300 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl vahvaa kahvia

Kuorrutus

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 300 g (6 dl) tomusokeria

Koristeluun

  • 0 kg minipretzeleitä
  • 0 kg pieniä suklaarakeita
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet, voisukla ja nesteet muna-sokerivaahtoon vuorotellen kevyesti nostellen. Älä vatkaa turhaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan, tomusokeri siivilän läpi. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Seos on kuumama hiukan venyvää rakenteeltaan, tämä kuuluu asiaan. Anna jäähtyä hetki.
  6. Kaada kuorrutus levyn päälle keskeltä aloittaen. Levitä tarvittaessa veitsellä. Lisää hetkisen jäähtyneen kuorrutuksen päälle koristeet.
  7. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä. Leikkaa annospaloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 368 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 46,3 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • minipretzeleitä
  • pieniä suklaarakeita
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search