Joulumokkapalat

Joulumokkapalat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Joulumokkapalat

Joulumokkapalat

Jouluisissa mokkapaloissa maistuu tutun suklaa ja kahvin lisäksi tutut, mutta aromaattiset kardemumma ja kaneli- Joulufiilistä mokkapaloihin saat koristelemalla palat veikeiksi Petteri Punakuonoiksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
6 h
uunissa
20 min
koristelu
30 min
Yhteensä
7 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset30 palaa

30 palaa
5
kananmunaa
5 dl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 ½ dl
kaakaojauhetta
300 g
2 dl
1 dl
vahvaa kahvia

Kuorrutus

150 g
1 dl
2 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
kanelia
1 tl
kardemummaa
6 dl (300 g)
tomusokeria

Koristeluun

minipretzeleitä
pieniä suklaarakeita
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet, voisukla ja nesteet muna-sokerivaahtoon vuorotellen kevyesti nostellen. Älä vatkaa turhaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan, tomusokeri siivilän läpi. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Seos on kuumama hiukan venyvää rakenteeltaan, tämä kuuluu asiaan. Anna jäähtyä hetki.
  6. Kaada kuorrutus levyn päälle keskeltä aloittaen. Levitä tarvittaessa veitsellä. Lisää hetkisen jäähtyneen kuorrutuksen päälle koristeet.
  7. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä. Leikkaa annospaloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
364 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.