Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helpot viinerit

Helpot viinerit valmistuu voi- tai lehtitaikinasta ja herkullisesta vaniljakreemistä. Koristelemalla paistetut viinerit tuoreilla marjoilla saat näyttävät tarjottavat pienellä vaivalla.

Helpot viinerit
Helpot viinerit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (5 ) voitaikinalevyjä esim. Myllyn Paras
  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 100 g tuoreita marjoja

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg raesokeria ja/tai tomusokeria

Ohje

  1. Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille uunipellille, anna sulaa. Leikkaa levyt kahtia.
  2. Tee levyihin viillot taittelua varten (ks. vinkki) tai täytä taittelematta (kuvassa).
  3. Pursota kreemi levyn keskelle, voitele reunat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 18 - 20 min.
  5. Viimeistele tuoreilla marjoilla halutessasi tomusokerilla.

Vinkki

Kukkataittelu: tee neliön jokaiseen kulmaan suorakulmaviillot n. 0,5 cm:n päähän reunasta. Taita kulmat tortun keskelle ja täytä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 22,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search