Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 14 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Väliin
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
Voit kokeilla myös:- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota kaksi 2 l:n vetoista kakkuvuokaa (Ø 23 - 25 cm).
- Jaa taikina kahteen osaan. Valmista molemmista paloista bostonpullat seuraavasti: Kauli taikina 40 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 14 osaan.
- Aseta palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 287 kcalProteiini 7,2 gHiilihydraatti 40,5 gRasva 10,2 gTyydyttynyt rasva 5,5 gRavintokuitu 1,5 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.