Bostonpulla sitruunatäytteellä

Bostonpulla sitruunatäytteellä

Maanmainio bostonkakku on kahvipöydän näyttävä tarjottava, joka maistuu niin isoille kuin pienemmillekin herkkusuille.

1 h 50 min
keskitaso
288 kcal / 100g
3
4

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
n. 14 dl
vehnäjauhoja
150 g

Väliin

2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
tai Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Voitele ja korppujauhota kaksi 2 l:n vetoista kakkuvuokaa (Ø 23 - 25 cm).
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Valmista molemmista paloista bostonpullat seuraavasti: Kauli taikina 40 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 14 osaan.
  5. Aseta palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla.

Vinkki

Pakasta toinen kakku vierasvaraksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
288 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)