Siirry sisältöön
Ilmastoviisaat pakkaukset

Vastuullisuus

Ilmastoviisaat pakkaukset

Me Valiolla haluamme pakata tuotteemme siten, että ne kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä ja ilmastoa. Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta ja varmistaa sen turvallisuus sekä säilyvyys. Näin ehkäisemme myös ruokahävikkiä. Kehitämme jatkuvasti pakkauksiamme paremmin kiertotalouteen sopiviksi sekä minimoimme niiden ilmastovaikutuksia. Ympäristöviisas pakkaus on parhaimmillaan kiertotalouteen sopiva ja valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Pakkaushämminkiä? Ihan turhaan!

Miksi maitotölkissä on muovia? Miksi muovia ylipäätään enää tarvitaan? Mitä tarkoittaa uusiutuvista materiaaleista valmistettu pakkaus? Mitä tarkoittaa kierrätysmateriaalista valmistettu pakkaus?

Pakkausasiat mietityttävät monia, ja tietoisuus niiden ympäristövaikutuksista onkin kasvanut. On ymmärrettävää, että ihmiset ovat välillä aivan sekaisin uusien pakkaustietojen ja -termien tulvassa.

Tässä artikkelissa on yleisimmät pakkaukseen liittyvät kysymykset ja vastaukset.

Hyvä kiertämään!

Me Valiolla edistämme kiertotaloutta. Kaikki Suomessa myymämme kertakäyttöiset pakkaukset on helppo kierrättää keräysjärjestelmissä. Ne eivät kuulu sekajätteeseen.

Käytämme monissa pakkauksissamme kierrätysmateriaaleja.

Kierrätetty pakkausmateriaali palaa kaupan hyllylle uusina pakkauksina tai tuotteina. Esimerkiksi Valion juustoviipalepakkaukset on valmistettu suurelta osin kierrätetystä muovista. Kiertotalouden avulla säästämme luonnonvaroja ja teemme hyvää ympäristölle ja ilmastolle.

Jotta hyvä kiertäisi, kannustamme ihmisiä kierrättämään.

Merkittäviä pakkaustekoja jo puoli vuosisataa!

  • 70-luvulla perustimme uudelleen käytettävien kuljetuspakkausten järjestelmän Suomeen
  • 90-luvulla olimme mukana perustamassa Suomen pakkauskierrätystä
  • 2015 otimme ensimmäisenä maailmassa käyttöön 100 % uusiutuvista materiaaleista valmistetun tölkin, korkkia myöten
  • 2019 lanseerasimme kaupan hyllylle yli 90 % kierrätetystä muovista valmistetun juustopalapakkauksen
  • 2021 toimme kaupan hyllylle ensimmäisen kartonkikeräykseen sopivan jugurttipikarin

Ympäristöviisas pakkaaminen vaatii jatkuvaa ideointia, kehittämistä ja monien ihmisten työpanosta.

Jatkuvasti parempia pakkauksia

Pakkaamalla ympäristöviisaasti säästämme luonnonvaroja ja vähennämme ilmastopäästöjä. Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Suomessa valmistamamme ja myymämme kertakäyttöiset pakkaukset on valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Pakkauksen osuus maitotuotteen hiilijalanjäljestä on noin kaksi prosenttia. Pakkauskehitys on osa ilmasto-ohjelmaamme – tähtäämme hiilineutraaliin maitoketjuun vuoteen 2035 mennessä.

Search