Ilmastoviisaat pakkaukset

Me Valiolla haluamme pakata tuotteemme siten, että ne kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä ja ilmastoa. Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta ja varmistaa sen turvallisuus sekä säilyvyys. Näin ehkäisemme myös ruokahävikkiä. Kehitämme jatkuvasti pakkauksiamme paremmin kiertotalouteen sopiviksi sekä minimoimme niiden ilmastovaikutuksia. Ympäristöviisas pakkaus on parhaimmillaan kiertotalouteen sopiva ja valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

VALION PAKKAUSSITOUMUKSET

KOHTI KIERTOTALOUTTA JA ILMASTOVAIKUTUSTEN MINIMOINTI

1. Ruokahävikin minimointi

Hyvä pakkaus suojaa tuotetta ja varmistaa sen turvallisuuden sekä säilyvyyden. Ilmastoviisas pakkaus on hyväntekijä. Se ehkäisee todellista ilmastopahista − ruokahävikkiä.

2. Aidosti kiertotalouteen sopivat pakkaukset

Kaikki Valion Suomessa myytävät tuotepakkaukset on helppo kierrättää pakkausten keräysjärjestelmissä. Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki pakkauksemme sopivat aitoon kiertotalouteen eli niistä on mahdollista valmistaa uusia tuotteita. Selkeät ohjeemme pakkauksissa helpottavat kierrätystä entisestään. Hyvää ei pidä laittaa sekajätteeseen, vaan kiertoon!

3. Uusiutuvat ja kierrätysmateriaaleista valmistetut pakkaukset

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Suomessa valmistamamme ja myymämme kertakäyttöiset pakkausmateriaalit valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista. Säästämme näin luonnonvaroja ja vähennämme ilmastopäästöjä.

Pakkaushämminkiä? Ihan turhaan!

Miksi maitotölkissä on muovia? Miksi muovia ylipäätään enää tarvitaan? Mitä tarkoittaa uusiutuvista materiaaleista valmistettu pakkaus? Mitä tarkoittaa kierrätysmateriaalista valmistettu pakkaus?

Pakkausasiat mietityttävät monia, ja tietoisuus niiden ympäristövaikutuksista onkin kasvanut. On ymmärrettävää, että ihmiset ovat välillä aivan sekaisin uusien pakkaustietojen ja -termien tulvassa.

Tässä artikkelissa on yleisimmät pakkaukseen liittyvät kysymykset ja vastaukset.

Kysymyksiä ja vastauksia

Hyvä kiertämään!

Me Valiolla edistämme kiertotaloutta. Kaikki Suomessa myymämme kertakäyttöiset pakkaukset on helppo kierrättää keräysjärjestelmissä. Ne eivät kuulu sekajätteeseen.

Käytämme monissa pakkauksissamme kierrätysmateriaaleja.

Kierrätetty pakkausmateriaali palaa kaupan hyllylle uusina pakkauksina tai tuotteina. Esimerkiksi Valion juustoviipalepakkaukset on valmistettu suurelta osin kierrätetystä muovista. Kiertotalouden avulla säästämme luonnonvaroja ja teemme hyvää ympäristölle ja ilmastolle.

Jotta hyvä kiertäisi, kannustamme ihmisiä kierrättämään.

Kierrätysohjeet ja -vinkit

Merkittäviä pakkaustekoja jo puoli vuosisataa!

  • 70-luvulla perustimme uudelleen käytettävien kuljetuspakkausten järjestelmän Suomeen
  • 90-luvulla olimme mukana perustamassa Suomen pakkauskierrätystä
  • 2015 otimme ensimmäisenä maailmassa käyttöön 100 % uusiutuvista materiaaleista valmistetun tölkin, korkkia myöten
  • 2019 lanseerasimme kaupan hyllylle yli 90 % kierrätetystä muovista valmistetun juustopalapakkauksen
  • 2021 toimme kaupan hyllylle ensimmäisen kartonkikeräykseen sopivan jugurttipikarin

Ympäristöviisas pakkaaminen vaatii jatkuvaa ideointia, kehittämistä ja monien ihmisten työpanosta.

Merkittäviä pakkaustekoja

Jatkuvasti parempia pakkauksia

Pakkaamalla ympäristöviisaasti säästämme luonnonvaroja ja vähennämme ilmastopäästöjä. Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Suomessa valmistamamme ja myymämme kertakäyttöiset pakkaukset on valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Pakkauksen osuus maitotuotteen hiilijalanjäljestä on noin kaksi prosenttia. Pakkauskehitys on osa ilmasto-ohjelmaamme – tähtäämme hiilineutraaliin maitoketjuun vuoteen 2035 mennessä.

Vastuullisia pakkauksia