Kuorrutettu päärynäkakku

Kuorrutettu päärynäkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kuorrutettu päärynäkakku

Kuorrutettu päärynäkakku

Soseutettu päärynä mehevöittää perinteistä kuivakakkua. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa n. viikon. Kakun voi myös pakastaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
1 tlk (415/230 g)
säilykepäärynää
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (150 g)
150 g

Kuorrutus

1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 rkl
1 rkl
siirappia
1 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Soseuta säilykepäärynät ilman lientä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä päärynäsoseen, crème fraîchen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun ( vetoisuus 2 l ) kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 1 t.
  4. Valmista kuorrutus. Pane kaikki täytteen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10 - 15 min. Kaada kuorrutus kakulle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›