Hyppää sisältöön
Kuorrutettu päärynäkakku

Kuorrutettu päärynäkakku

Soseutettu päärynä mehevöittää perinteistä kuivakakkua. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa n. viikon. Kakun voi myös pakastaa.

Kuorrutettu päärynäkakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 tlk (415/230 g) säilykepäärynää
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kuorrutus

  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 1 dl sokeria
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Soseuta säilykepäärynät ilman lientä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä päärynäsoseen, crème fraîchen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (vetoisuus 2 l) kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 1 t.
  4. Valmista kuorrutus. Pane kaikki täytteen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10 - 15 min. Kaada kuorrutus kakulle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 38,8 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi