Kuorrutettu päärynäkakku

Kuorrutettu päärynäkakku

1 h 30 min
keskitaso
271 kcal / 100g
6
10

Soseutettu päärynä mehevöittää perinteistä kuivakakkua. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa n. viikon. Kakun voi myös pakastaa.

Ainekset

15 annosta
1 tlk (415/230 g)
säilykepäärynää
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (150 g)
150 g

Kuorrutus

1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 rkl
1 rkl
siirappia
1 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Soseuta säilykepäärynät ilman lientä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä päärynäsoseen, crème fraîchen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun ( vetoisuus 2 l ) kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 1 t.
  4. Valmista kuorrutus. Pane kaikki täytteen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10 - 15 min. Kaada kuorrutus kakulle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)