Siirry sisältöön

Valion Joensuun juustola luo makua ja hyvinvointia

Valio on valmistanut maitotuotteita Joensuussa jo vuosikymmenten ajan. Joensuun tehtailla syntyy hyviä makuja suomalaisille ja taloudellista hyvinvointia koko Pohjois-Karjalaan.

Tähtituotteina Valio Polar® ja Valio Viola®

Joensuun tehdas valmistaa kolmanneksen kaikista Valion juustoista. Tehtaan vuosittainen tuotantomäärä on noin 25 miljoonaa kiloa juustoharkkoja, kuluttajapakattuja juustoja, tuorejuustoja ja maitojauheita. Joensuun tehtaan päätuotteita ovat Valio Polar® -juustotValio Salaneuvos® -juustot ja Valio Viola® -tuorejuustot.

Valio Polar® -juuston valmistus Joensuussa alkoi vuonna 1979. Tämän jälkeen tuoteperhettä on kehitetty jatkuvasti ja siihen on lisätty useita kevyempiä vaihtoehtoja. Valio Polar® on noussut Suomen suosituimmaksi kevytjuustoksi miellyttävän makunsa ansiosta. Joensuussa juustot valmistetaan maidosta, joka on matkannut tehtaaseen keskimäärin 79 kilometriä. Maito tulee tehtaaseen noin 840 valiolaiselta maitotilalta pääosin Pohjois-Karjalasta.

– Meillä on hieno tehdas ja mieletön porukka. Juustomme ovat tulostenkin valossa ensiluokkaisia. Suomen juustoyhdistyksen kilpailussa vuonna 2022 Valio Luomu™ kermajuusto valittiin parhaaksi keltaiseksi juustoksi ja Valio Viola® vanilja parhaaksi tuorejuustoksi, kertoo Joensuun tehtaanjohtaja Petri Liukka.

Joensuun tehtaalla on laatukulttuuri kohdillaan.

– Laatu on monen tekijän summa. Yksi tärkeimmistä on vahva osaaminen. Meillä on myös vahva me-henki, jota ei saa koulun penkiltä.

”Tilat ovat ainoa ennallaan säilynyt asia, sillä tehtaan linjat, laitteet ja automaatio on uusittu vuosien saatossa kokonaan.”

Yhteystiedot

Valio Joensuu
KäyntiosoiteMeijerintie 1, 80100 Joensuu
Puhelin010 381 121
Fax010 381 5949
Google Maps ajo-ohjeAjo-ohje

Search