Siirry sisältöön
Valio Äänekoski

Valion Äänekosken juustola tuntee klassikkojuustot

Herkullisen juuston valmistaminen vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa – siellä, mistä klassikkojuusto Valio AURA® aloittaa matkansa suomalaisten ruokapöytiin.

Pitkät perinteet

Äänekoskella toimii yksi Valion seitsemästä juustolasta. Tehtaalla on pitkät perinteet juuston valmistuksessa, mutta kaikki alkoi voista. Valio aloitti Äänekoskella voin valmistamisen vuonna 1952 ja pari vuotta myöhemmin emmentaljuuston valmistuksen. 1960-luvun alussa tehtaaseen pystytettiin tilat myös maitojauhetuotannolle.

Juustolan varsinainen läpimurto oli vuonna 1968. Silloin siirryttiin emmentaltahkoista juustoharkkoihin. Samassa yhteydessä Valio AURA® -sinihomejuuston valmistus siirtyi Turusta Äänekoskelle.

Samana vuonna Valio käynnisti myös koejuustolatoiminnan Äänekoskella. Koejuustolan tehtävänä oli tukea tuotekehitystä: kehittää, testata ja valmistaa erilaisia juustotyyppejä. Esimerkiksi Valio Polar® -juusto kehitettiin Äänekosken juustolassa. Tuotekehityksen merkittäviä historian helmiä olivat myös muun muassa Valio Blue -valkosinihome ja mozzarellajuustot, joiden valmistus ajoittui 80- ja 90-lukujen taitteeseen.

”Valio AURA® valmistetaan yhä perinteisen, 80 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti.”

Äänekosken tehtaanjohtaja Marko Palosaari
Valio AURA® on roquefort-tyyppinen juusto

Yhteystiedot

Valio Äänekoski
KäyntiosoiteValiontie 9, 44100 Äänekoski
Puhelin010 381 121
Fax010 381 6529
Google Maps ajo-ohjeAjo-ohje
Search