Siirry sisältöön

Jyväskylässä valmistetaan erikoisen hyvää maitoa

Jyväskylän tehtaalla valmistetaan erikoismaitoja monen suomalaisen ruokapöytään ja maailmalle. Vuosittain tehtaalta lähtee 130 miljoonaa litraa valmista maitoa.

Pienestä meijeristä erikoismaitojen osaajaksi

Valion meijeritoiminnalla on Jyväskylässä pitkät perinteet. Meijeri aloitti toimintansa kaupungin keskustassa vuonna 1941 ja siirtyi nykyiselle sijainnilleen Seppälänkankaalle vuonna 1980. Uudessa meijerissä valmistettiin aluksi vain kuutta tuotetta: kulutusmaitoa, kevytmaitoa, talouspiimää, kefiiriä sekä kahvi- ja kuohukermaa. Tänä päivänä tehtaalla tuotetaan jo yli 70 erilaista tuotetta.

Maidon voi keksiä uudelleen

Kun ennen kaupassa myytiin kolmenlaista maitoa: punaista, sinistä ja rasvatonta, niin nykyään kauppojen kylmähyllyistä löytyy kymmeniä erilaisia maitolaatuja. Vuonna 2021 Jyväskylän meijerissä jalostettiin 155 miljoonaa litraa raakamaitoa erilaisiksi maidoiksi, piimiksi, välipaloiksi sekä erikoismaidoiksi. Kaikki tämä on pitkällisen tuotekehityksen ja suunnittelun tulosta. Jyväskylästä tulevat myös Valio PROfeel® -proteiinipirtelöt.

– Meillä on täällä työhönsä sitoutunutta porukka, joka ei anna haasteiden edessä periksi, Jyväskylän tehtaanjohtaja Tuulia Kärkkäinen kehuu työkavereitaan.

”Jyväskylän erikoismaitoja juodaan ympäri Suomen ja maailmallakin”

Jyväskylän meijeri pähkinänkuoressa

  • Vuosittain Jyväskylässä valmistetaan 155 miljoonaa litraa maitoa
  • Tuotenimikkeitä tehtaalla on yli 80
  • Jyväskylässä valmistettuja erikoismaitoja juodaan koko Suomessa
  • Meijeri ja maitotilat työllistävät 1500 keskisuomalaista ja palvelevat jopa 1,8 miljoonan asiakkaan tarpeita.

Yhteystiedot

Valio Jyväskylä
PostiosoitePL 12, 40351 Jyväskylä
KäyntiosoiteLaukaantie 9
Puhelin010 381 121
Fax010 381 3701
Google Maps ajo-ohjeAjo-ohje

Search