Pyhäinpäivä 2022

Pyhäinpäivä on yksi pimenevän syksyn lämpöisimmistä ruokajuhlista. Kata pöytä porisevalla pataruoalla ja herkullisella pyhäinpäiväkakulla tai valmista pöytäseurueelle helppo pyhäinpäivän menu. Maistuvaa pyhäinpäivää!

Pyhäinpäivän juhlaan kuuluvat pitkään haudutetut pataruoat ja kotimaiset, perinteiset ainekset. Suunnittelimme avuksesi myös valmiin, helpon pyhäinpäivän menun. Päivän hyvän ruoan äärellä kruunaa herkkuhetki mustikkapiirakkaa tai pyhäinpäivän kakkua maistellen.

Pyhäinpäivän pataruoat

Täyteläinen pataruoka luo juhlaan lämpimän tunnelman, ja pitkään haudutetut maut hurmaavat pöytäseurueen. Pataruoat ovat myös huolettomia valmistaa, sillä kypsennysaika ei ole minuutilleen tarkkaa. Kun pata muhii uunissa, on aikaa tehdä vaikka ja mitä muuta.

Kaikki pataruokien reseptimme

Herkullista pataruokaa - näillä vinkeillä onnistut

Pataruokien suosio perustuu pitkälti niiden helppotekoisuuteen: kokkia tarvitaan alussa, ja sen jälkeen maut tekeytyvät kuin itsestään. Paras lopputulos syntyy, kun haudutat padan sesongin raaka-aineista.

Parempaa pataruokaa

Helppo pyhäinpäivän menu

Pyhäinpäivän helpompi menu keskittyy hyviin raaka-aineisiin ja puhtaisiin makuihin, joista on helppo ammentaa hyvää. Näillä resepteillä kolmen ruokalajin ateria valmistuu myös kokemattomammalta kokkaajalta.

  1. Alkuun: kantarellikeitto
  2. Pääruoaksi: maukas makkarapata
  3. Jälkiruoaksi: korvapuustijäätelö

Pyhäinpäivänän jälkiruoat ja leivonnaiset

Leivonnan ystävälle pyhäinpäivä tarkoittaa hyvää aikaa laittaa uuni kuumaksi ja käydä kakun tai piirakan valmistamisen kimppuun. Kokeile tyrni-lakkakakkua, päärynä- tai omenapiirakkaa, tiramisun makuja tai leivo pyhäinpäivän kakku, joka on saanut inspiraationsa tuhatlehtileivonnaisesta. Vai tekisikö sittenkin mieli mustikkapiirakkaa tai jotain suolaista, kuten herkullista pataleipää?

Milloin on pyhäinpäivä 2022?

Pyhäinpäivää 2022 juhlitaan lauantaina 5.11. Pyhäinpäivän ajankohta vaihtelee vuosittain lokakuun lopun ja marraskuun alun välillä, sillä sitä vietetään aina lauantaina. Pyhäinpäivää eli ”pyhäinmiesten päivää” tai ”vainajien muistopäivää” on vietetty Suomessa jo pitkään. Se on alkujaan kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan pyhimyksiä, marttyyreja ja vainajia.

Rauhallista pyhäinpäivää!
Sesonki
Halloweenin leivonnaiset
Sesonki
Hurjat halloween-herkut
Raaka-aine
Nyt kokataan kurpitsaa!