Pyhäinpäivä on yksi pimenevän syksyn lämpöisimmistä ruokajuhlista. Kata pöytä porisevalla pataruoalla ja herkullisella pyhäinpäiväkakulla tai valmista pöytäseurueelle helppo pyhäinpäivän menu. Maistuvaa pyhäinpäivää!
Pyhäinpäivän juhlaan kuuluvat pitkään haudutetut pataruoat ja kotimaiset, perinteiset ainekset. Suunnittelimme avuksesi myös valmiin, helpon pyhäinpäivän menun. Päivän hyvän ruoan äärellä kruunaa herkkuhetki mustikkapiirakkaa tai pyhäinpäivän kakkua maistellen.
Täyteläinen pataruoka luo juhlaan lämpimän tunnelman, ja pitkään haudutetut maut hurmaavat pöytäseurueen. Pataruoat ovat myös huolettomia valmistaa, sillä kypsennysaika ei ole minuutilleen tarkkaa. Kun pata muhii uunissa, on aikaa tehdä vaikka ja mitä muuta.
Pataruokien suosio perustuu pitkälti niiden helppotekoisuuteen: kokkia tarvitaan alussa, ja sen jälkeen maut tekeytyvät kuin itsestään. Paras lopputulos syntyy, kun haudutat padan sesongin raaka-aineista.
Parempaa pataruokaaPyhäinpäivän helpompi menu keskittyy hyviin raaka-aineisiin ja puhtaisiin makuihin, joista on helppo ammentaa hyvää. Näillä resepteillä kolmen ruokalajin ateria valmistuu myös kokemattomammalta kokkaajalta.
Leivonnan ystävälle pyhäinpäivä tarkoittaa hyvää aikaa laittaa uuni kuumaksi ja käydä kakun tai piirakan valmistamisen kimppuun. Kokeile tyrni-lakkakakkua, päärynä- tai omenapiirakkaa, tiramisun makuja tai leivo pyhäinpäivän kakku, joka on saanut inspiraationsa tuhatlehtileivonnaisesta. Vai tekisikö sittenkin mieli mustikkapiirakkaa tai jotain suolaista, kuten herkullista pataleipää?
Pyhäinpäivää 2022 juhlitaan lauantaina 5.11. Pyhäinpäivän ajankohta vaihtelee vuosittain lokakuun lopun ja marraskuun alun välillä, sillä sitä vietetään aina lauantaina. Pyhäinpäivää eli ”pyhäinmiesten päivää” tai ”vainajien muistopäivää” on vietetty Suomessa jo pitkään. Se on alkujaan kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan pyhimyksiä, marttyyreja ja vainajia.
Rauhallista pyhäinpäivää!