Paahdettu selleri

Paahdettu selleri
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Paahdettu selleri

Paahdettu selleri

Juuriselleri on kypsennettynä ihanan aromaattinen ja pehmeän makuinen juures. Kokeile paahdettua selleriä liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 1 kg
juuriselleri
50 g
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
3 vartta
tuoretta rosmariinia

Tryffelismetana

1 prk (120 g)
1 tl
tryffeliöljyä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Pese juuriselleri hyvin lämpimällä vedellä ja juuresharjalla. Mikäli juurten välistä on vaikea saada harjattua puhtaaksi, laita juuriselleri reiluun veteen likoamaan n. vartiksi.
  2. Leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet leivinpaperille uunipellille.
  3. Leikkaa voi viipaleiksi ja jaa selleriviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pellille rosmariinit, voit hieroa niillä selleriviipaleita.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 45 min, kunnes selleri on paahtunut ja kypsä.
  5. Mausta smetana tryffeliöljyllä ja mausta suolalla. Tarjoa paahdetun juurisellerin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.