Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauhelihauuniperunat

Halkaistut uuniperunat saavat täytteekseen jauhelihaa ja mehevää crème fraîchea.

Jauhelihauuniperunat
Jauhelihauuniperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg rosamunda-perunaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl kuivattua timjamia

Täyte

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 tomaatti
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon

Ohje

  1. Pese, kuivaa ja halkaise perunat pituussuunnassa. Aseta perunat leivinpaperille uunipellille leikkuupinnat ylöspäin. Viillä pintoihin ristikko varoen vihannesveitsellä. Sudi pinnoille Oivariinia ja ripottele kuivattua timjamia.
  2. Paista uunissa 225 asteessa n. 35 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  3. Valmista sillä välin täyte. Hienonna valkosipulit ja kuullota pannulla rasvassa hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kuutioi paprika ja tomaatti. Lisää kuutiot pannulle ja mausta juustokuminalla ja suolalla. Paista sekoitellen ja nosta pannu liedeltä.
  4. Hienonna jauhelihatäytteen joukkoon tuoretta lehtipersiljaa. Jaa täyte uuniperunapuolikkaiden pinnalle ja lusikoi jokaisen päälle crème fraîchea. Tarjoile perunat raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 9,4 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search