Kreikkalaiset överipotut

Kreikkalaiset överipotut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kreikkalaiset överipotut

Kreikkalaiset överipotut

Jäikö keitettyjä perunoita yli? Viipaloi ne vuokaan ja lastaa päälle kreikkalaisesta salaatista lainatut maut eli tomaattia, oliiveja ja fetaa. Lisää vielä Nyhtökaura tuomaan ruokaisuutta, jolloin saat nachopellin tyylisen ruoan Välimerellisellä makumaailmalla.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
10 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
88 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
700 g
keitettyä perunaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (180 g)
1 ½ dl
kivettömiä oliiveja
1 pkt (240 g)
1 dl
tomaattikastiketta
100 g
kirsikkatomaatteja
½ dl
tuoretta oreganoa
sitruunaa lohkoina

Ohje

  1. Viipaloi perunat ja laita ne uunivuokaan. Valuta päälle öljyä.
  2. Ripottele päälle puolet murustellusta juustosta ja oliivit.
  3. Sekoita Nyhtökaura ja tomaattikastike. Lusikoi seos perunoille. Ripottele päälle loppu juusto ja kirsikkatomaatit.
  4. Paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa n. 10 min.
  5. Viimeistele yrteillä. Purista päälle sitruunamehua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.