Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mäiskypottuvuoka

Onko sinulle litistetyt ja maustetut uunissa valmistetut mäiskypotut tuttuja? Nyt litistetään kattilallinen kuoriperunoita uunivuokaan ja tehdään nyhtiksestä (kasviperäinen tai liha) koko perheen arkiruoka.

Mäiskypottuvuoka
Mäiskypottuvuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1⅓ kg perunoita
  • ½ dl kasvislientä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua chiliä
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia tai Nudea
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • Voit kokeilla myös:
  • 300 g nyhtöpossua kypsää
  • 100 g purjoa viipaleina
  • ½ paprika kuutioituna
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 prk (à 180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 dl salsakastiketta
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta (punaleima)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Vuokaan


Ohje

  1. Pese kuoriperunat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta.
  2. Voitele n. 22 x 32 cm kokoinen uunivuoka. Levitä kuumat perunat vuokaan ja litistä niiden rakenne rikki. Se onnistuu kätevimmin perunasurvimella, mutta myös haarukalla onnistuu.
  3. Kostuta perunat kasvisliemellä. Jos käytät esim. edellisen päivän perunoita, lisää hieman kostutusliemen määrää.
  4. Levitä litistettyjen perunoiden päälle voinokareita. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
  5. Kuumenna öljy, paprika- ja chilijauhe sekä inkivääri paistinpannussa. Lisää nyhtökaura ja paista 5 - 10 min.
  6. Yhdistä joukkoon purjo, paprika, etikka ja suola. Kääntele hetki ja nosta liedeltä ja lisää crème fraîche sekä salsakastike .
  7. Levitä seos perunoiden päälle. Kuorruta juustoraasteella.
  8. Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen. Paista 10 -15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki lihasta valmistamiseen

  1. Jos valmistat ruoan kypsästä nyhtöpossusta, tarkista mausteiden tarve. Voit kokeilla myös jauhelihaa (600 g), paista kypsäksi ja valmista muuten ohjeen mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • Valio Eila® voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search