Perunamuusi

Perunamuusi

45 min
keskitaso
59 kcal / 100g
10
6

Perunamuusi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Se käy lisäkkeeksi monille liha- ja kalaruoille, ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

3 annosta
700 g
jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda tai Van Gogh (4 - 5 isoa tai 7 keskikokoista perunaa)
4 - 5 dl
vettä
1 tl
suolaa
25 g
Valio Eila® voita
2 ½ dl

Ohje

  1. Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää voi.
  3. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Lisää perunasoseen joukkoon. (Lisää hiukan kuumaa maitoa, jos haluat löysempää muusia.) Vatkaa tasaiseksi.
  4. AURA-PERUNAMUUSI

  5. Lisää soseutettuihin perunoihin voin sijasta 1 pussi (150 g) Valio AURA murua. Lisää 1 - 2 rkl hienonnettua persiljaa.
  6. PEKONI-PERUNAMUUSI

  7. Perunoiden kypsyessä leikkaa 1 pak (120 g) fileepekonia aivan pieniksi suikaleiksi. Paista suikaleita paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat rapeita. Lisää pekonikuutiot valmiin muusin joukkoon

Vinkki

Käytä halutessasi laktoosittomien tuotteiden tilalla tavallista voita ja kevytmaitoa.Alle 1-vuotiaalle perunasoseen voi tehdä soseuttamalla 1/2 - 1 perunaa haarukalla ja lisäämällä siihen hiukan vauvan käyttämää maitoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)