
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
15 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda tai Van Gogh
- 4-5 dl vettä
- 1 tl suolaa
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää voi.
- Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Lisää perunasoseen joukkoon. (Lisää hiukan kuumaa maitoa, jos haluat löysempää muusia.) Vatkaa tasaiseksi.
AURA-PERUNAMUUSI
- Lisää soseutettuihin perunoihin voin sijasta 1 pussi (150 g) Valio AURA murua. Lisää 1 - 2 rkl hienonnettua persiljaa.
PEKONI-PERUNAMUUSI
- Perunoiden kypsyessä leikkaa 120 g fileepekonia aivan pieniksi suikaleiksi. Paista suikaleita paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat rapeita. Lisää pekonikuutiot valmiin muusin joukkoon
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
59 kcal
Proteiini
1,6 g
Hiilihydraatti
8,4 g
Rasva
1,8 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa