
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 3 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa pyöreä kakku- tai uunivuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla.
- Sulata puolet voista (25 g) kattilassa. Hienonna valkosipulit ja timjami. Kuullota voissa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 10 min.
- Pese perunat ja leikkaa kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla.
- Lado perunaviipaleet limittäin vuokaan. Mausta kerroksia suolalla ja mustapippurilla. Kaada lopuksi kuuma liemi päälle. Lisää loppu voi nokareina pinnalle.
- Kypsennä 200 asteessa 1 h. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
3,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa