Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltiporkkanat

Peltiporkkanat on loistava lisuke tai kasvisherkku sellaisenaan. Kirpakan kastikkeen kanssa paahtuvat uuniporkkanat kuorrutetaan salaattijuustolla ja tuoreella tillillä.

Peltiporkkanat
Peltiporkkanat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg porkkanoita

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 sitruuna

Pinnalle


Ohje

  1. Pese porkkanat ja kuori halutessasi. Halkaise porkkanat pitkittäin.
  2. Asettele uunipellille.
  3. Valmista kastike sekoittamalla öljy, etikka, sinappi ja mausteet keskenään. Hiero maustekastike porkkanoiden pinnalle.
  4. Viipaloi sitruuna ja laita viipaleet pellille porkkanoiden päälle.
  5. Paista uunissa 250 asteessa 30 min.
  6. Lisää paahtuneiden porkkanoiden pinnalle salaattijuustoa sekä hienonnettua tuoretta tilliä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search