Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Parempaa pataruokaa – näillä vinkeillä onnistut

Luumuinen lihapata

Pataruokien suosio perustuu pitkälti niiden helppotekoisuuteen: kokkia tarvitaan alussa, ja sen jälkeen maut tekeytyvät kuin itsestään. Paras lopputulos syntyy, kun haudutat padan sesongin raaka-aineista.

Pataruokaa uunissa vai liedellä? Vaihtoehdoille on omat kannattajansa, mutta varmaa on, että maistuva lopputulos syntyy molemmissa. Uunissa muhivat pataruoat valmistetaan joko kannellisessa padassa tai uunivuoassa, joka on peitetty foliolla. Liedellä valmistusastiaksi sopii kannellinen iso kattila, valurautapata tai emalipata.

Suosittuja pataruokia

Maistuisiko hirvipata, palapaisti tai hienostunut kukkoa viinissä? Tästä löydät reseptit moneen suomalaisten suosikkiin. Pataruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi määrä, koska valmistuminen ottaa oman aikansa. Mehevä pata sopii kuitenkin myös pienelle perheelle, sillä maku usein vain paranee säilytyksen myötä.

Tip icon

Vinkki!

Pataruoka jopa paranee säilytyksessä ja maistuu myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Pataruokaa voi myös pakastaa sopivassa annoskoossa, josta on helppo lämmittää nopea arkiruoka.


Search