Siemensämpylät

Siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät valmistuu kotiuunissa. Taikina kannattaa jättää sopivan kosteaksi, jotta lopputuloksena saat nautiskella pehmoisista sämpylöistä. Pehmeästä taikinasta paloitellut sämpylät ovat kuin suoraan artesaanileipomosta.

1 h 20 min
keskitaso
214 kcal / 100g
4
2

Ainekset6 sämpylää

6 sämpylää
3 dl
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 dl
kurpitsansiemeniä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
n. 5 ½ dl
sämpyläjauhoja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, kurpitsansiemenet, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot muutamassa erässä. Valmis taikina on hiukan kosteaa ja tarttuvaa. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydällä. Leivo taikinasta tanko ja paloittele 6 - 8 osaan. Nosta sämpylät leivinpaperille uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 min.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›