Siemensämpylät

Siemensämpylät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Siemensämpylät

Siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät valmistuu kotiuunissa. Taikina kannattaa jättää sopivan kosteaksi, jotta lopputuloksena saat nautiskella pehmoisista sämpylöistä. Pehmeästä taikinasta paloitellut sämpylät ovat kuin suoraan artesaanileipomosta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
45 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 sämpylää

6 sämpylää
3 dl
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 dl
kurpitsansiemeniä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
n. 5 ½ dl
sämpyläjauhoja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, kurpitsansiemenet, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot muutamassa erässä. Valmis taikina on hiukan kosteaa ja tarttuvaa. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydällä. Leivo taikinasta tanko ja paloittele 6 - 8 osaan. Nosta sämpylät leivinpaperille uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 min.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›