Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä

Pataleipä onnistuu gluteenittomana helposti. Gluteeniton pataleipä jää rakenteeltaan ihanan kosteaksi ja meheväksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
12 h
uunissa
1 h
Yhteensä
13 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 pataleipä

1 pataleipä
5 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
1 tl
siirappia tai hunajaa
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
siemensekoitusta
2 rkl
psylliumia
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta

Tarjoiluun

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja siirappi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
  3. Anna taikinan tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä n. 12 h.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita sisään kannellinen valurautapata tai kattila.
  5. Kaada taikina jauhotetulle (huom. gluteenittomuus) pöydälle. Muotoile palloksi.
  6. Nosta taikinapallo kattilaan. Paista kansi päällä 45 min. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 min.
  7. Tarjoa hiukan jäähtyneenä voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›