Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto

25 min
helppo
81 kcal / 100g
21
27

Kermaisen pehmeä suppilovahverokeitto sopii niin alku- kuin pääruoaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.

Ainekset

4 annosta
150 - 200 g (n. 3 dl)
suppilovahveroita , puhdistettuja
1 iso
sipuli
2 rkl
4 rkl (0,6 dl)
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
mustapippuria myllystä
2 rkl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Hienonna sienet. Paista niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
  2. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja Oivariini kattilaan. Kuumenna. Kun sipuli on pehmennyt, ripota joukkoon jauhot. Sekoita. Lisää hetken päästä vesi ja liemikuutio.
  3. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min, eli kunnes keitto sakenee. Sekoita, etteivät vehnäjauhot tartu pohjaan.
  4. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla 10 -15 min.
  5. Mausta. Lisää halutessasi myös ripaus suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)