Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunijuurekset

Mitä juureksia jääkaapistasi löytyy? Valmista niistä uunissa maukkaat uunijuurekset. Ohjeesta löydät kaksi reseptiä - perinteisiä kotimaisia juureksia sisältävän sekä bataattipohjaisen uunijuuresohjeen. Kokeile niitä tai käytä niitä ideapohjana. Tarjoa juurekset raikkaan kurkkudipin kanssa.

Uunijuurekset
Uunijuurekset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Perinteiset uunijuurekset neljälle

  • 700 g perunoita, pienehköjä
  • 350 g porkkanaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl kuminaa
  • 5-6 vartta tuoretta timjamia
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Bataatti-uunijuurekset neljälle

  • 300 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g raitajuurta tai punajuurta
  • ¾ tl suolaa
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 500 g bataattia

Kastike neljälle

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½ dl kurkkusalaattia

Ohje

  1. Valmista joko perinteiset tai bataattiuunijuurekset. Molemmat ohjeet on mitoitettu 4:lle.

Perinteiset uunijuurekset

  1. Pese juurekset. Kuori juurekset, perunat voi huolellisesti pestyinä käyttää kuorineen. Paloittele tai lohko.
  2. Levitä juurekset uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Mausta juurekset suolalla ja kuminalla. Pyörittele joukkoon Oivariini sekä timjamin oksat.
  3. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Paahda vielä ylimmällä tasolla 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.

Bataatti uunijuurekset

  1. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa raitajuuri ohuehkoiksi (2 mm) viipaleiksi, paloittele tai lohko muut juurekset.
  2. Levitä juurekset raitajuurta lukuunottamatta uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Sekoittele joukkoon 2 rkl Oivariini rasvaa ja suola.
  3. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Laita raitajuuriviipaleet juuresten päälle. Sekoita 1 rkl Oivariiini rasvaa, hunaja ja etikka. Valuta se juuresten, etenkin raitajuurten päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paahda 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kastike

  1. Yhdistä crème fraîche ja kurkkusalaatti. Tarjoa kastike uunijuuresten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search