Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bataattisosekeitto

Makea ja pehmeämaltoinen bataatti on loistava sosekeiton raaka-aine. Keitto kaipaa pientä terää, jota saa miedosta ancho-chilistä ja kermaisesta AURA juustosta.

Bataattisosekeitto
Bataattisosekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 sipulia
  • 1½ kg bataattia
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2 tl ancho chilimaustetta
  • 1 l kasvislientä
  • 0 kg suolaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Ohje

  1. Kuori sipuli ja bataatti. Paloittele. Kuullota kattilan pohjalla voissa. Lisää joukkoon chili.
  2. Lisää kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes bataatit ovat pehmeitä, (n. 15 min). Soseuta.
  3. Lisää AURA, tarkista suola. Nauti heti lounas- tai alkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 74 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 2,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search