Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g kukkakaalia
- 100 g vihreitä papuja
- 250 g bataattia
-
2 rkl (30 g)
Valio Oivariini® pehmeät öljyt rasvaaValio Oivariini® pehmeät öljyt levite sisältää runsaasti pehmeitä kasviöljyjä. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo…
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- 300 g ruodotonta ja nahatonta lohta kuutioina (tuore tai pakaste)
Ruismuru
-
1 rkl (15 g)
Valio Oivariini® pehmeät öljyt rasvaaValio Oivariini® pehmeät öljyt levite sisältää runsaasti pehmeitä kasviöljyjä. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo…
- 2 Sydänmerkki -ruisleipäviipaletta, Real
- 10 g säilykepepperonia
Tuorejuusto-guacamole
- 1 pieni (120 g) kypsä avokado
-
75 g (0,75 dl)
Valio Viola® yrtti tuorejuustoaValio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
- 1 valkosipulin kynsi
- 1½ tl sitruunamehua
- sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
- Huuhtele kukkakaali ja pavut juoksevan veden alla. Kuori bataatti.
- Leikkaa kukkakaali n. 1 cm:n, ja bataatti 2-3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä kukkakaali ja bataattiviipaleet lomittain leivinpaperille uunipellille.
- Yhdistä Oivariini, murennettu tai hienonnettu liemikuution puolikas sekä sitruunamehu pienessä kulhossa tai esim. kahvikupissa. Kuumenna mikrossa puoliteholla 30-60 s, kunnes seos on kuumentunut. Sekoita tasaiseksi. Voitele kasvikset rasvaseoksella pullasudilla. Rouhaise päälle mustapippuria.
- Paahda kasviksia uunin yläosassa 200 °C lämpötilassa 10 min. Valmistele sillä aikaa ruismuru.
- Kun kasvikset ovat paahtuneet, levitä päälle, pavut, lohikuutiot ja ruismuru. Jatka kypsentämistä uunin yläosassa 10 min. Jos käytät pakastelohikuutioita, kypsennä 15 min.
- Tarjoa kalapelti tuorejuusto-guacamolen kanssa.
Ruismuru
- Rouhi leipäviipaleet. Hienonna valkosipuli ja pepperoni. Yhdistä ruismuru, mausteet ja Oivariini.
Tuorejuusto-guacamole
- Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon.
- Lisää joukkoon kuorittu valkosipuli muutamaan osaan pilkottuna sekä muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
121 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
7,1 g
Rasva
7,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.