Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sydänystävällinen kalapelti

Kokoa kasvikset ja lohipalat yhdelle pellille - ateria valmistuu muutamassa vaiheessa kypsymisjärjestyksen mukaan. Pinnalle ripoteltava ruismuru tuo hauskasti vielä "leivän" pöytään. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Sydänystävällinen kalapelti
Sydänystävällinen kalapelti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g kukkakaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 250 g bataattia
  • 2 rkl (30 g)
    Valio Oivariini® pehmeät öljyt rasvaa
    Valio Oivariini® pehmeät öljyt levite sisältää runsaasti pehmeitä kasviöljyjä. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo…
    Valio Oivariini® 350 g pehmeät öljyt laktoositon
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g ruodotonta ja nahatonta lohta kuutioina (tuore tai pakaste)

Ruismuru

  • 1 rkl (15 g)
    Valio Oivariini® pehmeät öljyt rasvaa
    Valio Oivariini® pehmeät öljyt levite sisältää runsaasti pehmeitä kasviöljyjä. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo…
    Valio Oivariini® 350 g pehmeät öljyt laktoositon
  • 2 Sydänmerkki -ruisleipäviipaletta, Real
  • 10 g säilykepepperonia

Tuorejuusto-guacamole

  • 1 pieni (120 g) kypsä avokado
  • 75 g (0,75 dl)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1½ tl sitruunamehua
  • ripaus sokeria

Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Huuhtele kukkakaali ja pavut juoksevan veden alla. Kuori bataatti.
  3. Leikkaa kukkakaali n. 1 cm:n, ja bataatti 2-3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä kukkakaali ja bataattiviipaleet lomittain leivinpaperille uunipellille.
  4. Yhdistä Oivariini, murennettu tai hienonnettu liemikuution puolikas sekä sitruunamehu pienessä kulhossa tai esim. kahvikupissa. Kuumenna mikrossa puoliteholla 30-60 s, kunnes seos on kuumentunut. Sekoita tasaiseksi. Voitele kasvikset rasvaseoksella pullasudilla. Rouhaise päälle mustapippuria.
  5. Paahda kasviksia uunin yläosassa 200 °C lämpötilassa 10 min. Valmistele sillä aikaa ruismuru.
  6. Kun kasvikset ovat paahtuneet, levitä päälle, pavut, lohikuutiot ja ruismuru. Jatka kypsentämistä uunin yläosassa 10 min. Jos käytät pakastelohikuutioita, kypsennä 15 min.
  7. Tarjoa kalapelti tuorejuusto-guacamolen kanssa.

Ruismuru

  1. Rouhi leipäviipaleet. Hienonna valkosipuli ja pepperoni. Yhdistä ruismuru, mausteet ja Oivariini.

Tuorejuusto-guacamole

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon.
  2. Lisää joukkoon kuorittu valkosipuli muutamaan osaan pilkottuna sekä muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search