Siirry sisältöön
Pataleipä pikajuurella

Pataleipä pikajuurella

Tämän ohjeen avulla voit helposti muuttua oman elämäsi leipämestariksi. Rapeakuorinen, isokoloinen hapanleipä syntyy helposti myös kotioloissa.

Pataleipä pikajuurella

Ainesosat

leipä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pikajuuri

Leipä


Ohje

  1. Valmista ensin pikajuuri. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää kefiiri ja vehnäjauho. Sekoita hyvin. Peitä kelmulla. Anna tekeytyä pöydällä 2 h.
  2. Lisää juureen leivän ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota huoneenlämmössä n. 8 h tai jääkaapissa 12 - 18 h.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita kannellinen pyöreä valurauta- tai keraaminen pata uuniin sen kuumenemisen ajaksi.
  4. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi. Jos kohotit leivän jääkaapissa, anna taikinan lämmetä kelmulla peitettynä huoneenlämpöiseksi (1 - 2 h).
  5. Nosta taikinapallo pataan. Laita kansi päälle. Nosta pata uuniin ja paista 30 min. Ota kansi pois ja paista vielä 15 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
  6. Tarjoa pataleipää jäähtyneenä voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 32,9 g
Rasva 1,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hiivaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search