Pataleipä pikajuurella

Pataleipä pikajuurella
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pataleipä pikajuurella

Pataleipä pikajuurella

Tämän ohjeen avulla voit helposti muuttua oman elämäsi leipämestariksi. Rapeakuorinen, isokoloinen hapanleipä syntyy helposti myös kotioloissa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
45 min
kohotus
14 h
Yhteensä
15 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset1 leipä

1 leipä

Pikajuuri

1 dl
vettä
pieni pala (pikkurillinpään kokoinen)
hiivaa
1 dl
2 dl
vehnäjauhoja

Leipä

2 dl
1 dl
vettä
6 dl
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 ½ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin pikajuuri. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää kefiiri ja vehnäjauho. Sekoita hyvin. Peitä kelmulla. Anna tekeytyä pöydällä 2 h.
  2. Lisää juureen leivän ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota huoneenlämmössä n. 8 h tai jääkaapissa 12 - 18 h.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita kannellinen pyöreä valurauta- tai keraaminen pata uuniin sen kuumenemisen ajaksi.
  4. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi. Jos kohotit leivän jääkaapissa, anna taikinan lämmetä kelmulla peitettynä huoneenlämpöiseksi (1 - 2 h).
  5. Nosta taikinapallo pataan. Laita kansi päälle. Nosta pata uuniin ja paista 30 min. Ota kansi pois ja paista vielä 15 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
  6. Tarjoa pataleipää jäähtyneenä voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›