
Raaka-aine
Nyt kokataan kurpitsaa!
Upean väriset ja herkulliset talvikurpitsat ovat syksyllä parhaimmillaan. Tässä vinkit kurpitsoiden käsittelyyn sekä reseptit, joilla kokkaat ja leivot ihania kurpitsaruokia ja -leivonnaisia.

1 h 30 min
Spagettikurpitsa bolognese

1 h
Paahdettu kurpitsakeitto

1 h 30 min
Hokkaido-kurpitsapasta

40 min
Kurpitsahillo

1 h 35 min
Paahdettu spagettikurpitsa ja sieni-pekonikastike

45 min
Kurpitsa-bataattikeitto

50 min
Lämmin dippipelti

1 h 15 min
Täytetyt myskikurpitsat

1 h 30 min
Lämpimät kurpitsaleivät

1 h
Myskikurpitsakeitto

1 h 12 min
Kurpitsa flatbread

1 h 20 min
Kurpitsalaatikko
Tiesitkö tämän kurpitsasta?
- Kurpitsat jaetaan talvi- ja kesäkurpitsoihin. Talvikurpitsat ovat kovakuorisia ja ne käytetään täysikasvuisina. Pehmeäkuoriset kesäkurpitsat syödään keskenkasvuisina.
- Talvikurpitsoissa on A- ja C-vitamiineja ja kaliumia. Kurpitsansiemenet taas sisältävät foolihappoa ja K-vitamiinia ja rautaa. Kurpitsan siemenet voi itse paahtaa uunissa tai pannulla ja käyttää vaikkapa mysliin.
- Kurpitsa on hyvä kuidun lähde.
- Kokonainen kurpitsa säilyy parhaiten +8 – +12 asteen lämmössä.
- Lajikkeesta riippuen kurpitsa voi painaa parista kilosta satoihin kiloihin.