Karamellisoitua kurpitsaa

Karamellisoitua kurpitsaa

Vaahterasiirapissa karamellisoitu kurpitsa on mainio jälkiruoka. Pekaanipähkinät sopivat kurpitsan makeaan makuun ja tuovat jälkiruoalle mukavaa purutuntumaa. Tarjoa lämpimän kurpitsan kanssa vaniljalla maustettua crème fraîchea tai vaniljajäätelöä.

15 min
helppo
150 kcal / 100g
0
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
kurpitsaa
2 rkl
kanelitanko
¼ tl
suolaa
½ dl
vaahterasiirappia

tai 0.5 dltummaa siirappia
½ dl
pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

1 prk (150 g)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

TAI

vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet. Paloittele n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi pannussa. Lisää kurpitsa ja katkaistun kanelitangin puolikkaat. Mausta suolalla.
  3. Kaada pannulle vaahterasiirappi. Paista, kunnes neste on haihtunut. Sekoita varoen, ettei kurpitsa soseudu.
  4. Lisää lopuksi pähkinät ja paista vielä hetki.
  5. Sekoita crème fraîcheen sokerit. Vatkaa kuohkeaksi.
  6. Tarjoa karamellisoitu kurpitsa lämpimänä vaniljafraîchen tai itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.
Lisukkeeksi
Vaniljajäätelö
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)