Karamellisoitua kurpitsaa

Karamellisoitua kurpitsaa
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Karamellisoitua kurpitsaa

Karamellisoitua kurpitsaa

Vaahterasiirapissa karamellisoitu kurpitsa on mainio jälkiruoka. Pekaanipähkinät sopivat kurpitsan makeaan makuun ja tuovat jälkiruoalle mukavaa purutuntumaa. Tarjoa lämpimän kurpitsan kanssa vaniljalla maustettua crème fraîchea tai vaniljajäätelöä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
kurpitsaa
2 rkl
kanelitanko
tl
suolaa
½ dl
vaahterasiirappia

tai 0.5 dltummaa siirappia
½ dl
pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

1 prk (150 g)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

TAI

vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet. Paloittele n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi pannussa. Lisää kurpitsa ja katkaistun kanelitangin puolikkaat. Mausta suolalla.
  3. Kaada pannulle vaahterasiirappi. Paista, kunnes neste on haihtunut. Sekoita varoen, ettei kurpitsa soseudu.
  4. Lisää lopuksi pähkinät ja paista vielä hetki.
  5. Vaahdota crème fraîche ja sokerit kuohkeaksi.
  6. Tarjoa karamellisoitu kurpitsa lämpimänä vaniljafraîchen tai itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.
Lisukkeeksi
Vaniljajäätelö
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.