Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeittoon käytetään satoisaa, kelta-oranssia talvikurpitsaa. Porkkana ja appelsiinitäysmehu syventävät keiton väriä ja antavat lisämakua. Tarjoa keitto rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Ainekset5 annosta

5 annosta
n. 750 g
keltaista talvikurpitsaa (500 g kuorittuja kuutioita)
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 (250 g)
porkkanaa
2 (300 g)
jauhoista perunaa , esim. van Gogh
2 - 3 (300 g)
sipulia
3
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta
2 dl
1 rasia (200 g)

Tarjoiluun

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä kuutioidut perunat ja hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää mehu ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Tarkista suola.
  4. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Tarjoa niitä keiton pinnalla.
Vinkki

Vinkki

Kokeile sitruunatuorejuuston tilalla myös Valio Viola® appelsiini -tuorejuustoa.Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
44 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›