Siirry sisältöön
Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeittoon käytetään satoisaa, kelta-oranssia talvikurpitsaa. Porkkana ja appelsiinitäysmehu syventävät keiton väriä ja antavat lisämakua. Tarjoa keitto rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Kurpitsakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 750 g keltaista talvikurpitsaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 porkkanaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2-3  sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon

Tarjoiluun

  • 0 kg paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä kuutioidut perunat ja hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää mehu ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Tarkista suola.
  4. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Tarjoa niitä keiton pinnalla.

Vinkki

Kokeile sitruunatuorejuuston tilalla myös Valio Viola® appelsiini -tuorejuustoa. Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 5,8 g
Rasva 1,8 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search