Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeittoon käytetään satoisaa, kelta-oranssia talvikurpitsaa. Porkkana ja appelsiinitäysmehu syventävät keiton väriä ja antavat lisämakua. Tarjoa keitto rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
88 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
n. 750 g
keltaista talvikurpitsaa (500 g kuorittuja kuutioita)
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 (250 g)
porkkanaa
2 (300 g)
jauhoista perunaa , esim. van Gogh
2 - 3 (300 g)
sipulia
3
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta
2 dl
1 rasia (200 g)

Tarjoiluun

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä kuutioidut perunat ja hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää mehu ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Tarkista suola.
  4. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Tarjoa niitä keiton pinnalla.
Vinkki

Vinkki

Kokeile sitruunatuorejuuston tilalla myös Valio Viola® appelsiini -tuorejuustoa.Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
44 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.