Kurpitsa-bataattikeitto

Kurpitsa-bataattikeitto

45 min
keskitaso
39 kcal / 100g
4
2

Oranssinkeltainen sosekeitto piristää päivän ja saa makua Kolmen sipulin ruokakermasta.

Ainekset

5 annosta
n. 750 g
keltaista talvikurpitsaa (500 g kuorittuja kuutioita)
8 - 10 dl
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
500 g
bataattia
½ mm (maustemitallista)
muskottipähkinää
1 - 2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)

Tarjoiluun

ruohosipulia

Ohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kana- tai kasvisliemeen kurpitsa- ja bataattipalat. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripottele pinnalle ruohosipulia.

Vinkki

* Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.
Alkuun
Popcorn-cheddarsalaatti
40 min
Jälkeen
Madeiralainen porkkanakakku
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
39 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
1 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)