Kurpitsa-bataattikeitto

Kurpitsa-bataattikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kurpitsa-bataattikeitto

Kurpitsa-bataattikeitto

Oranssinkeltainen sosekeitto piristää päivän ja saa makua Kolmen sipulin ruokakermasta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
n. 750 g
keltaista talvikurpitsaa (500 g kuorittuja kuutioita)
8 - 10 dl
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
500 g
bataattia
½ mm (maustemitallista)
muskottipähkinää
1 - 2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)

Tarjoiluun

ruohosipulia

Ohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kana- tai kasvisliemeen kurpitsa- ja bataattipalat. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripottele pinnalle ruohosipulia.
Vinkki

Vinkki

* Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.
Alkuun
Popcorn-cheddarsalaatti
40 min
Jälkeen
Madeiralainen porkkanakakku
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
39 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›