Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto

Tämä samettisen pehmeä keitto sopii loistavasti syysiltoihin. Chili, inkivääri ja sitruunaruoho antavat keitolle yllättävää potkua.

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 ½ kg
myskikurpitsaa

tai kgtalvikurpitsaa
1 - 2 (150 g)
sipulia
pala (10 cm)
sitruunaruohoa
1
punainen chilipalko
pala (25 g)
inkivääriä
2 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele kurpitsa isohkoiksi kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri karkeasti.
  3. Kuumenna Oivariini isossa ( 3 - 4 l:n ) kattilassa. Lisää kurpitsa, sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri. Kuullota kevyesti.
  4. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes kurpitsa on kypsää. Sekoittele välillä.
  5. Ota kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  6. Kuumenna keitto kattilassa. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää crème fraîche.
  7. Tarjoa alku- tai pääruokana.

Vinkki

* Voit ripotella keiton pinnalle paahdettuja kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
39 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›