Siirry sisältöön
Kalaa ja misovoikastiketta

Kalaa ja misovoikastiketta

Tämä kastike yhdistää soijapavuista valmistetun maukkaan misotahnan ja täyteläisen voin herkulliseksi makuelämykseksi kalan ja kasvisten kanssa nautittuna. Misovoikastike säilyttää paremmin makunsa, kun sitä ei kiehauta, vaan vain lämmittää lempeästi. Misotahnoja on niin tummia kuin vaaleita, voit käyttää ohjeessa kumpaa vaan.

Kalaa ja misovoikastiketta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g nahatonta kalafileetä
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ rkl misotahnaa
  • 2 kevätsipulin varsia

Lisäksi

  • 30 g limetin lohkoja
  • 1 dl tuoretta korianteria

Ohje

  1. Ripottele suola kalafileisiin. Jos käytät isoa kalafileetä, paloittele se sopivaan annoskokoon. Jätä maustumaan 10 minuutiksi.
  2. Kuivaa kaloista irronnut neste talouspaperilla.
  3. Mausta fileet pippurilla. Ripottele kalan pintaan molemmin puolin vehnäjauhoa.
  4. Paista fileet kypsiksi molemmin puolin voissa (n. 25 g) paistinpannulla ja nosta tarjoiluastiaan.
  5. Lisää misotahna ja loppu voi (100 g) samalle pannulle. Lämmitä samalla sekoitellen, kunnes misotahna on sekoittunut voihin. Älä anna kiehua, jotta aromit säilyvät parhaimmillaan. Huom. Kastikkeen ulkonäkö voi olla pannulla juoksettuneen oloinen, mutta se hälvenee ruoan päälle lisättynä. Voit halutessasi sileyttää kastikkeen samettiseksi: valuta kastike kannumaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  6. Kaada misovoikastike kalafileiden ja (kasvisten - ks. vinkki) päälle. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia.
  7. Tarjoa lime lohkojen ja tuoreen korianterin kanssa.

Vinkki

Valmista kalan rinnalle höyrytettyjä kasviksia (esim. broccolineja ja kukkakaalia tai perunoita). Kastikkestta riittää niillekin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 13,6 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search