Pumpkin pie eli Kurpitsapiirakka

Pumpkin pie eli Kurpitsapiirakka

Inkivääri piristää ihanasti täyteläisen kurpitsapiirakan makua. Piirakka on kostean mehevä, täydellinen kiireettömille viikonlopun brunsseille.

Ainekset12 annosta

12 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 tlk (425 g)
kurpitsasosetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 dl

Inkiväärikuorrutus

2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
1 dl
tomusokeria
1 tl
inkivääriä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon kurpitsasose.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja inkivääri keskenään. Sihtaa kurpitsavaahdon joukkoon.
  4. Lisää lopuksi Oivariini ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun Ø 28 cm piirakkavuokaan. Tasoita pinta.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on kypsä.
  7. Sekoita inkiväärikuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai sunnuntaibrunssin jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)