Pumpkin pie eli Kurpitsapiirakka

Pumpkin pie eli Kurpitsapiirakka

40 min
helppo
240 kcal / 100g
16
28

Inkivääri piristää ihanasti täyteläisen kurpitsapiirakan makua. Piirakka on kostean mehevä, täydellinen kiireettömille viikonlopun brunsseille.

Ainekset

12 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 tlk (425 g)
kurpitsasosetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 dl

Inkiväärikuorrutus

2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
1 dl
tomusokeria
1 tl
inkivääriä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon kurpitsasose.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja inkivääri keskenään. Sihtaa kurpitsavaahdon joukkoon.
  4. Lisää lopuksi Oivariini ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun Ø 28 cm piirakkavuokaan. Tasoita pinta.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on kypsä.
  7. Sekoita inkiväärikuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai sunnuntaibrunssin jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (28)

Nimetön6.10.2017 kello 13:43
Ihan ei riittänyt kypsennysaika, tuplasin :) 200g tuorejuustoa olisi riittänyt kuorrutteeseen, jätin myös nesteen pois ja laitoin 400 grammaan tuorejuustoa tuplamäärän tomusokeria
mamma 473.10.2016 kello 8:59
Minulla on ollut lapsesta saakka kurpitsapiirakaste hyvin vastenmielinen makumuisto, mutta tämä oli jotain aivan muuta oli oikein hyvää helppotekoista ,maukasta ja kaikki meni kerralla kaupaksi yksillä kesteillä. Teen toistekin🎃🎃🎃🎃🎃
kummituselain2.10.2016 kello 16:44
Paistoaikaa tarvitsin 45 minuuttia ennen kuin piirakka oli kypsä. Kuorrutetta tein pienemmän annoksen (300g tuorejuustoa), mutta riitti silti reilusti piirakan pinnalle.