Suolaiset Halloween ruoat

Suolaiset Halloween ruoat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suolaiset Halloween ruoat

Suolaiset Halloween ruoat

Lasten Halloweenjuhlissa maistuvat yksinkertaiset, mutta karmivat ruoat. Tässä muutamia ideoita, miten muokata lasten lempiherkut loppusyksyn hurjan juhlan teemaan sopivaksi.

Valmistusaika

Työaika
2 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
44 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pääkallopizzat

2 ½ dl
vettä
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
n. 5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
tomaattikastiketta
1 pussi (150 g)
5 kpl
mustia oliiveja

Noidan sormi -hodarit

10
nakkia
10
hot dog -sämpylää
1 prk (250 g)
10 kpl
kuorittuja manteleita
1 dl
ketsuppia
½ levyä
keitettyä nuudelia

Kurpitsan oksennus -dippivati

( 1 pieni
kurpitsa )
1 pieni
kukkakaali
1
kurkku
4
porkkanaa
300 g
guacamolea
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Pääkallopizzat

  2. Liuota kädenlämpöiseen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot hiljalleen samalla taikinaa hyvin vaivaten. Valmis taikina on kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30 min.
  3. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa 10 osaan. Kauli palat pääkallon muotoon (soikio, jonka yläreuna on leveämpi kuin alareuna). Sivele pintaan kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paina puolikkaat oliivit silmiksi.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 250 asteessa 8 - 10 min. Leikkaa saksilla juustopintaan suuaukko heti uunista ottamisen jälkeen.
  5. Noidan sormi -hodarit

  6. Kuumenna nakit, sämpylät ja Koskenlaskija mikrossa. Leikkaa veitsellä nakkien päähän tasainen kohta, pursota siihen tomaattisosetta ja paina kiinni mantelit kynsiksi.
  7. Täytä sämpylät noidan sormi-nakeilla, nuudelimadoilla, ketsuppiverellä ja Koskenlaskija-tahmalla.
  8. Kurpitsan oksennus -dippivati

  9. Koverra veitsellä kurpitsalle kasvot ja kaiva sisusta ulos.
  10. Leikkaa kasvikset tikuiksi.
  11. Lusikoi guacamole osittain kurpitsan suuhun ja sen eteen. Laita crème fraîche erilliseen kulhoon ja asettele kasvikset laudalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.