Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolaiset Halloween ruoat

Lasten Halloweenjuhlissa maistuvat yksinkertaiset, mutta karmivat ruoat. Tässä muutamia ideoita, miten muokata lasten lempiherkut loppusyksyn hurjan juhlan teemaan sopivaksi.

Suolaiset Halloween ruoat
Suolaiset Halloween ruoat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pääkallopizzat

  • 2½ dl vettä
  • ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (200 g) tomaattikastiketta
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 5 mustia oliiveja

Noidan sormi -hodarit

  • 10 nakkia
  • 10 hot dog -sämpylää
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g cheddar laktoositon
  • 10 kuorittuja manteleita
  • 1 dl ketsuppia
  • ½ levyä keitettyä nuudelia

Kurpitsan oksennus -dippivati

  • 1 pieni kurpitsa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 kurkku
  • 4 porkkanaa
  • 300 g guacamolea
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon

Ohje

Pääkallopizzat

  1. Liuota kädenlämpöiseen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot hiljalleen samalla taikinaa hyvin vaivaten. Valmis taikina on kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30 min.
  2. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa 10 osaan. Kauli palat pääkallon muotoon (soikio, jonka yläreuna on leveämpi kuin alareuna). Sivele pintaan kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paina puolikkaat oliivit silmiksi.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 250 asteessa 8 - 10 min. Leikkaa saksilla juustopintaan suuaukko heti uunista ottamisen jälkeen.

Noidan sormi -hodarit

  1. Kuumenna nakit, sämpylät ja Koskenlaskija mikrossa. Leikkaa veitsellä nakkien päähän tasainen kohta, pursota siihen tomaattisosetta ja paina kiinni mantelit kynsiksi.
  2. Täytä sämpylät noidan sormi-nakeilla, nuudelimadoilla, ketsuppiverellä ja Koskenlaskija-tahmalla.

Kurpitsan oksennus -dippivati

  1. Koverra veitsellä kurpitsalle kasvot ja kaiva sisusta ulos.
  2. Leikkaa kasvikset tikuiksi.
  3. Lusikoi guacamole osittain kurpitsan suuhun ja sen eteen. Laita crème fraîche erilliseen kulhoon ja asettele kasvikset laudalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search